Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția „Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene”

noiembrie 9, 2018 - noiembrie 25, 2018

La Muzeul județean „Teohari Antonescu” Giurgiu s-a vernisat astăzi , 09 noiembrie 2018, expoziția „Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene”.
Aflată sub egida Centenarului, expoziția s-a realizat sub patronajul Centrului Cultural Ion Vinea, de către Muzeul Județean Giurgiu, în colaborare cu Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, Biroul Județean al Arhivelor Naționale Giurgiu, Colegiului Național „Ion Maiorescu” și este deschisă pentru perioada 09-25 noiembrie.
De asemenea, la începutul întâlnirii s-au prezentat rezultatele proiectului „Centenar. Perspective 3 D”, pe care Muzeul Jdețean Teohari Antonescu, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, cu fonduri AFCN, îl desfășoară în această perioadă.
Deschisă în cinstea aniversării a 100 de ani de la eliberarea orașului de către Armata Franceză a Dunării, colecțiile reunite ale acestor instituții de cultură din Giurgiu, arată dimensiunea culturală filofranceză de-a lungul timpului în orașul Giurgiu, fără să pună la un loc tot materialul pe care îl au la dispoziție acestea. Gândită ca o avanpremieră la evenimentele ce se vor desfășura în Giurgiu cu acest prilej, expoziția va face parte din programul vizitei reprezentanților Ambasadei Republicii Franceze la București, care se vor afla luni, 12 noiembrie, la Giurgiu. Toți giurgiuvenii sunt așteptați să o viziteze! Intrarea este liberă!

Detalii

Începere:
noiembrie 9, 2018
Se termină:
noiembrie 25, 2018

Organizator

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu
Sit web:
https://www.muzeulgiurgiu.ro/

Loc de întâlnire

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu
Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr. 3
Giurgiu, Giurgiu 080024 Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://www.muzeulgiurgiu.ro/